
Lettuset on aika tuhtia rasvapainotteista tavaraa (mm. mantelijauhojen ansiosta), joten sopii erityisesti ketogeeniseen - tai vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Mikäli haluaaa karsia hiilihydraatteja ohjeesta vielä vähemmäksi niin makeutusaineen valitsemisessa kannattaa olla tarkkana (itse käytin erytritolia, joka on sokerialkoholi ja sisältää hiilihydraatteja). Ohjeeseen tulee myös noin 2 rkl öljyä/voita, videolla käytin laadukasta oliiviöljyä, mutta yhtä hyvin tähän sopii juoksevassa muodossa myös esimerkiksi kookosöljy, ghee (kirkastettu voi) tai meijerivoi.
Jos ruokavalioiden kanssa hifisteleminen ei oo kuitenkaan sun juttu, niin ei huolta. Tästä erilainen vaihtoehto kokeiluun perinteisten vehnäjauholettujen ja banaanilettujen sijaan. Energiatiheyden puolesta en välttämättä söisi näitä kuitenkaan jälkiruokana normaalin aterian lisäksi, mutta esimerkiksi rasvapainotteisena makeana/suolaisena aamupalana laittaisin testiin. :)
Tarvitset:
• 2 dl mantelijauhoja
• 2 rkl öljyä/voita
• 2 kpl kananmunia
• vähän vajaa 1 dl kasvimaitoa
• (2 rkl makeutusainetta)
Voit jättää makeutusaineen myös kokonaan pois, jos et halua makeutta.
• ripaus suolaa
• 1 tl leivinjauhetta
• muutama tippa vanilja-aromia
• muutama tippa vanilja-aromia
- Kaikki reilusti sekaisin blenderissä, jonka jälkeen voit käyttää vielä haluamaasi rasvaa paistamiseen. (Itse käytin luomuvoita.)
Lettuja voi maustaa lopuksi vielä oman maun mukaan lisää esimerkiksi marjoilla, maapähkinävoilla, sormisuolalla tai tuorejuustolla... jne.

