Top Social

Raikas mustikkaraakakakku

2018-07-16 05.55.58 4

Viime aikoina oon kovasti tehtaillut erilaisia reseptejä raakakakkuihin. Erehdyksien, intuition ja totaalisien kämmien kautta saanut aikaan ihan kivojakin tekeleitä, ja tässä olis niistä yksi! En oo koskaan ollut mikään leipomisen- tai ruuanlaiton luonnonlahjakkuus. Mun tekemiset keittiössä on aina enemmänkin tutkimusmatkailua erilaisten raaka-aineiden parissa, kun sitä että noudattaisin pilkun tarkasti jotain ohjetta. Oikeastaan tämä meininki keittiössä kuvastaa hyvin myös mun elämän muita osa-alueita. Leikkiminen ja seikkaileminen on kivaa, pitäis tehdä sitä enemmän elämässä.

Tarvitset:
Pohja:
- 16 taatelia
- ripaus suolaa
- 1 rkl kookosöljyä
- reilu 1 cup mantelijauhoja
- muutama tippa vanilja-uutetta

Mustikkainen kerros:
- 4 1/2 dl yön yli liotetttuja cashewpähkinöitä
- 1 dl kookosmaitoa (rasvainen osa)
- 1/2 dl kookosöljyä
- 2 rkl agave siirappia tai luomuhunajaa
- 3-4 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- muutama tippa vanilja-uutetta
- pari rkl pakastekuivattua mustikkajauhetta (Itse käytin Superlemonin)

Vaaleakerros:
- 2 tlk kookosmaitoa (jääkaapissa yön yli)
- muutama tippaa vanilja-uutetta
- 1 dl mantelijauhoja
- 4 rkl tuorepuristettua sitruunanmehua
- ripaus suolaa
- pakastekuivattuja mustikoita oman maun mukaan

Mustikkakerros päälle:
- 2 dl pakastekuivattuja mustikoita
- 2 rkl chiasiemeniä
- 3-4 rkl kookosöljyä
- 1 dl haluamaasi pähkinäsekoitetta (maustamattomana)
- ripaus suolaa
- 1 rkl agave siirappia tai luomuhunajaa

Vuoraa leivinpaperilla noin 25cm halkaisijaltaan olevan kakkuvuoan pohja (jonka pohjan saa irti). Voitele vuoan reunat vielä kookosöljyllä huolellisesti.
Pyöräytä pohjan kaikki ainekset sekaisin blenderissä, kunnes seoksesta tulee yhtenäinen.
Painele seos sen jälkeen vuoan pohjalle tasaisesti ja tiiviisti. Laita pakastimeen.

Mustikkainen kerros: Lisää kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä sekaisin. Hox. cashewpähkinöiden tulee olla kunnolla pehmenneitä, eli mielellään liota pähkinät vedessä yön yli tai useamman tunnin ajan. Kuivaa pähkinät kunnolla ennen seokseen lisäämistä. Kaada mustikkainen seos tasaisesti pohjan päälle ja laita pakastimeen.

Vaaleakerros: Kaikki ainekset sekaisin blenderissä, kunnes kaikki ovat sekaisin. Lisää tämä seos mustikkaisen kerroksen päälle. Lopuksi ripottele vielä muutamia pakastekuivattuja mustikoita pinnalle ja sekoita hieman. Varo sekoittamasta liikaa, jottei massa värjäänny. Laita pakastimeen ja anna jähmettyä hetken aikaa.

Mustikkakerros: Kaikki ainekset sekaisin blenderissä. Seoksesta tulee melko kiinteää massaa joka levitetään lopuksi kakun päälle. (Tämän kerroksen voi halutessaan myös skipata, mutta mielestäni tuo kivaa tekstuuria kakkuun.)
Laita kakku lopuksi vielä pakastimeen. Tarjoillessa nosta kakku hetkeksi pöydälle ennen tarjoilua, jotta on helpompi leikata.

2018-07-14 11.23.10 1

2018-07-16 05.55.57 4

2018-07-16 02.02.15 4

2018-07-16 05.55.56 3