Top Social

Helppo & mehevä banaanileipä (jauhoton)

2018-08-07 09.42.08 1

En ollut pitkään aikaan käyttänyt banaania ruuanlaitossa, mutta vieraillessa vanhempien luona kotikaupungissa Oulussa oli pöydälle jäänyt uhkaavasti tummuvia banaaneja ja halusin vielä keksiä niille jotain fiksua käyttöä. Hyvä vinkki myös pehmeneville banaaneille on pilkkoa ne ja pakastaa pussissa niin voit myöhemmin käyttää ne esimerkiksi vaikka nice creamin tekoon tai perinteiseen smoothieen.

Tämän ohjeen nappasin Internetistä, taisi olla otsikolla "5 ingredient banana bread". Muokkasin reseptiä hieman mm. lisäämällä muutamia mausteita. Resepti on täysin jauhoton ja makeutukseksi käytin laadukasta luomu hunajaa. Hunajan sijaan voi käyttää hyvin myös esimerkiksi agavesiirappia tai muuta makeuttajaa.

2018-08-07 09.42.05 2
2018-08-07 09.42.05 1

- 3 banaania (mielellään hieman tummuneita)
- 4 1/2 dl kaurahiutaleita
- 3 kananmunaa
- 1/2 dl luomu hunajaa
- 1 tl ruokasoodaa
- ripaus laadukasta suolaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- muutama tippa vaniljauutetta / aitoa vaniljaa

Koristeeksi hasselpähkinärouhetta ja saksanpähkinöitä.

Lämmitä uuni noin 175 asteeseen. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi. Kaada seos leipävuokaan ja lisää päälle vielä halutessasi hasselpähkinärouhetta ja/tai saksanpähkinöitä pieninä palasina.
Paista leipää noin 30 minuuttia. (Itse jouduin hieman viallisen silikonivuoan takia pitämään leipää uunissa pidempään) Leipä on valmista kun irtoaa hyvin vuoan reunoilta ja halkeilee hieman päältä. Kuuluu kuitenkin jäädä hieman meheväksi ja kosteaksi.

Leipää voi syödä ihan sellaisenaan, mutta hyvä yhdistelmä on myös luomuvoi tai maapähkinävoi päällä. Loppujen lopuksi tässäkin vain mielikuvitus on rajana ja tietenkin omat makumieltymykset. :)

2018-08-07 09.42.07 2