Top Social

Maapähkinävoi raakakakku

2018-08-09 08.52.43 3

Nyt tulee ehkä mun kaikkien aikojen suosikki maapähkinävoista tehty tekele! Tässä täytyy tietää että oon just niitä ihmisiä, jotka voi vetää maapähkinävoita suoraan purkista. Näin ei kuitenkaan oo ollut ihan aina, nimittäin aikoinaan Kanadassa rakastuin Reese's suklaaseen ja sen jälkeen paluuta elämään ilman maapähkinävoita ei ole ollut... :D

Maapähkinä voi jakaa yleensä vähän mielipiteitä, sitä joko rakastaa tai vihaa. Itse selvästikin kuulun tähän ensimmäiseksi mainittuun kastiin, ja siitä syntyikin idea tähän kakkuun. Olin aikaisemmin kokeillut muutamia raakakakkuja maapähkinävoilla, mutta I needed more peanut butter näin suoraan sanottuna. More is more when we're talking about peanut butter.

2018-08-09 08.52.42 4
2018-08-09 08.52.44 1

pohja:
- 2,5 dl pähkinöitä (itse käytin sekaisin saksanpähkinää & cashewpähkinää)
- 14 taatelia (ilman kiviä)
- 2 dl kookoshiutaleita
- 4 rkl raakakaakaojauhetta
- 1 tl kardemummaa
- ripaus laadukasta suolaa
- 1 tl vaniljauutetta / 1/2 tl aitoa vaniljaa

1. kerros:
- 2,5 dl maapähkinävoita (Huomioi tässä halutessasi erityisesti laatu.)
- 80 g raakakaakaovoita
- reilu 1/2 dl luomu hunajaa tai agave siirappia
- ripaus laadukasta suolaa

2. kerros:
- 2 tlk (400ml) kookosmaitoa (Pirkan kookosmaito toimii hyvin yön yli jääkaapissa pidettynä, jonka jälkeen käytä ainoastaan kovettuneempi osa.)
- 2 dl maapähkinävoita
- 2 rkl luomu hunajaa tai agave siirappia
- 1 tl vaniljauutetta / 1/2 tl aitoa vaniljaa
- ripaus laadukasta suolaa

suklaapäällinen:
- 1 dl kookosöljyä
- 1 dl raakakaakaota
- 1 tl vaniljauutetta / 1/2 aitoa vaniljaa
- 2 1/2 rkl luomu hunajaa tai muuta makeuttajaa

Tein kakun noin 25cm halkaisijalta olevaan silikonivuokaan.
Mikäli käytät perinteistä kakkuvuokaa, vuoraa pohja ensiksi leivinpaperilla ja öljyä reunat kookosöljyllä.
Aloita valmistamalla ensiksi pohja. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä sekaisin. Pohja on valmista kunnes se on helposti paineltavissa vuokaan. Laita pakastimeen.

Sulata 1. kerroksen ainekset melko miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita seosta tasaisesti, jotta raakakaakaovoi ei pääse palamaan. Kaada seos pakastimessa hieman jähmettyneen pohjan päälle.
Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä pakastimeen.

Mittaa kaikki 2. kerroksen ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mikäli käytät Pirkan kookosmaitoa, käytä siitä ainoastaan yön yli jääkaapissa kovettunut osa. (Kookosmaidon kanssa kannattaa olla tarkka, sillä ovat laadultaan hyvin erilaisia ja voi herkästi tuoda kakkuun liikaa vettä ja aiheuttaa hileisyyttä.)
Kaada seos jähmettyneen 1. kerroksen päälle ja siirrä takaisin pakastimeen.

Valmista lopuksi suklaapäällinen. Sulata ainekset miedolla lämmöllä kattilassa, jonka jälkeen kaada ripeästi jähmettyneen 2. kerroksen päälle. Suklaapäällinen kovettuu hyvin nopeasti joten tässä kannattaa olla nopea. Siirrä kakku jälleen pakastimeen ja anna jähmettyä esimerkiksi yön yli.

Kakku on mielestäni parhaimmillaan hieman sulaneena, ei suoraan pakastimesta otettuna, joten nosta kakku pois pakastimesta hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Koristele halutessasi esimerkiksi erilaisilla pähkinöillä tai jopa marjoilla.

2018-08-09 08.52.39 2

2018-08-09 08.52.42 3