Top Social

Suklaiset mansikka-pistaasi raakaleivokset

2018-08-04 05.20.33 1
2018-08-04 05.20.34 1

Taas mulla on ollut tulilla vaikka minkälaista koekeittiötä ja reseptitehtailua erinäisistä raakaleipomuksista ja tässä on niistä yksi super onnistunut versio. Jaan etukäteen paljon omia tekemisiä Instagramin puolella @anniksas (etenkin InstaStories puolella). Mikäli haluat olla kuulolla muistakin kokeiluista raakaleipomisien suhteen niin kannattaa ottaa seurantaan, sillä kaikki kokeilut ei päädy aina reseptin muodossa tänne sivujen puolelle. Kyselette kyllä paljon reseptejä, mutta haluan jakaa tänne tietty ainoastaan sellaiset tekeleet jotka koen oikeasti onnistuneiksi ja hyvän makusiksi. :)

Nämä suklaiset mansikka-pistaasi raakaleivokset syntyi ihan puoliksi vahingossa. Mulla on nykyään ollut tapana alkaa hääräämään keittiössä mitä ihmeellisimpiin kellonaikoihin, joten nämäkin syntyi yllättäen puolilta öin. :D Ehkä mieli on tuolloin luovemmassa tilassa, who knows...

Tein kakkuset peltiseen (12) normaalikokoiseen muffinsivuokaan, joka ei missään nimessä ole ehkä paras mahdollinen vaihtoehto, mutta mikäli ei löydy silikonisia muffinivuokia niin toimii paremman puutteessa. En käyttänyt vuoan kanssa mitään erillistä vuokapaperia, joten öljysin vuoan reunat kauttaaltaan kookosöljyllä maltillisesti.

2018-08-04 05.29.41 3
2018-08-04 05.20.35 1
2018-08-04 05.29.41 4

Pohja:
- 2 1/2 dl pähkinäsekoitetta (itse käytin ainoastaan saksanpähkinää)
- hieman vajaa 1 dl pistaasipähkinöitä
- 5 rkl raakakaakaojauhetta
- ripaus laadukasta suolaa
- 12 taatelia (ilman kiviä)
- 1 tl vaniljauutetta tai aitoa vaniljaa 1/2 tl (tai oman maun mukaan)
- 1 rkl kookosöljyä

Suklaakerros:
- 2,5 dl kookoskermaa (ole tarkkana kookoskerman laadussa, osa ovat liian vetisiä)
- 1,5 dl kookossokeria
- 1 dl (n. 30 g) raakakaakaojauhetta
- 1 dl (n. 50 g) kaakaovoita (kiinteänä mitattuna)
- ripaus suolaa
- 1 tl vaniljauutetta tai aitoa vaniljaa 1/2 tl
- 1 rkl psylliumia

Mansikkakerros:
- n. 5 1/2 dl cashewpähkinöitä (mielellään yön yli liotettuina)
- 3 dl tuoreita mansikoita (pakastetuista mansikoista irtoaa massaan liikaa vettä, joka vaikuttaa koostumukseen)
- 3 rkl agavesiirappia tai luomuhunajaa
- 1/2 dl kookosöljyä
- vajaa 1 dl (0,7dl) kookoskermaa
- 1 tl vaniljauutetta tai aitoa vaniljaa 1/2 tl
- 2 tl tuorepuristettua sitruunamehua
- n. 3 rkl psylliumia (lisää tai vähennä massan jäykkyyden mukaan)

Mittaa ensimmäiseksi kaikki pohjan ainekset blenderiin ja pyöräytä kiinteäksi massaksi. Pohjaan saa mielestäni jäädä hieman suutuntumaa esimerkiksi pistaasipähkinöistä, voit lisätä ne halutessasi viimeiseksi.
Painele massa vuokiin noin vähän alle 1 cm paksuisesti ja aseta hetkeksi pakastimeen.

Valmista suklaakerros sulattamalla ensiksi kaakaovoi mieluiten vesihauteessa (palaa herkästi ja vaikuttaa makuun). Mittaa kaikki ainekset sen jälkeen blenderiin ja sekoita sileäksi massaksi. Lisää suklaakerros vuokiin pohjan päälle ja laita pakastimeen.

Samettista mansikkakerrosta varten melkeinpä tärkeintä on hyvin lionneet ja pehmenneet cashewpähkinät. Älä siis skippaa pähkinöiden liotusta... :D
Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi. Lisää psylliumia maltilla massan jäykkyyden mukaan mikäli haluat pursottaa mansikkakerroksen. Mansikkakerroksen voi myös hyvin jättää pursottamatta ja lusikoida suklaakerroksen päälle.

Lopuksi laita kakkuset vuoassa pakastimeen ja anna tekeytyä esimerkiksi yön yli.
Mikäli käytät peltistä muffinivuokaa ja kookosöljyä, anna leivoksien hetken aikaa "sulaa" ja irrota palettiveitsen avulla varovasti ennen tarjoilua.
Leivokset säilyvät mielestäni ihan hyvinä muutaman vuorokauden jääkaapissa ja ovatkin parhaimmillaan "jääkaappikylminä" (ei liian jäisinä jolloin maut eivät pääse esille).

2018-08-04 05.20.34 2
2018-08-04 05.31.27 1

Mikäli innostut kokeilemaan reseptiä, olisi ihana nähdä teidän versioita. Lähetä minulle esimerkiksi kuva Instagramin kautta, tai kommentoi muutoin jos kokeilit ohjetta. :)