MUN TARINA


- ANNIKA Sara Sofia, (anniksas) - oulu, Finland -


päivittyy pian lisää.


Olen siis Annika, kotoisin Oulusta ja täällä viihtynyt lähes koko ikäni. Oman tieni kulkija, jos niin voi sanoa. Etsinyt ja eksynyt. Sosiaalisen median parissa toiminut noin 7 vuotta, ammatillisesti siitä 3 vuotta. Sydäntäni lähellä on ollut aina visuaalisuus ja koenkin olevani hieman esteetikko, mikä aikoinaan ehkä johdattelikin blogimaailmaan, josta aloitin uramatkani sosiaalisessa mediassa. Nopeasti kiinnostuin myös YouTubesta julkaisualustana ja ensimmäisen oman YouTube videon julkaisin vuonna 2014.

Suuri intohimo tankotanssiin sekä kuntosaliharjoitteluun. Innostuin tankotanssista vasta hiljattain, eli olen melko uusi lajin parissa, mutta sitäkin innokkaampi haastamaan itseä jatkuvasti lisää. Näiden lisäksi nautin pyöräilemisestä, raakaleivonnasta (olen melko yksinkertanen kokki), kirppiskierroksista ja kirjallisuudesta.

Hyvinvointi ei ole aina ollut elämässäni suuressa roolissa. Kouluikäisenä harrastin kaikkea muuta paitsi liikuntaa, soitin pianoa, lauloin kuorossa ja tykkäsin piirtää. Liikuntatunnit koulussa eivät innostaneet (yllätys), eivätkä muutamat kokeilut erilaisten tanssituntien parissa. Vihasin itse asiassa tanssia, enkä näin jälkeenpäin ymmärrä miksi sitä piti kokeilla useampaan kertaan. Tuntui nuorempana että liikunta ei vaan ollut missään muodossa oma juttuni, kunnes 15-vuotiaana innostuin vanhempien avustuksella hommaamaan ensimmäisen kuntosalijäsenyyden. Hurahdin ryhmäliikuntatunteihin ja vihdoin löysin omaa mieluista liikkumista.

Aloitettuani teini-iässä liikunnan ja huomattuani sen tuovan minulle muutoksia kehossa, liikunta ja "terveelliset elämäntavat" riistäytyi nopeasti käsistä. Sairastuin ortoreksiaan. Jaksaminen arjessa alkoi kärsiä ja suhde liikuntaan sekä ruokaan vääristyi täysin. Minulla oli tuolloin kuitenkin vahva visio kouluttautua hyvinvointialalle, mikä on sinänsä ironista kun olin itse sairas.  Muutin samoina aikoina myös vaihto-oppilaaksi Kanadaan, Brittiläiseen Kolumbiaan. Tämä maisemanvaihdos pakotti minut loppujen lopuksi parantumaan. Vietin aikani isäntäperheessä, ja mahdollisuudet kontrolloida ja jatkaa ortoreksisia ajatusmalleja ei voinut enää jatkua. Tilanne ajautui toiseen ääripäähän, eli ahmimishäiriöön. Kaiken tämän summana jouduin keskeyttämään vaihto-oppilasvuoteni puolen vuoden jälkeen ja palaamaan takaisin Suomeen.

Moneen vuoteen en käsitellyt edellä mainittua aikakautta ortoreksian kanssa ja kiinnostus omaan hyvinvointiin laski. Liikunta jäi vuosiksi melkein kokonaan, enkä saanut palautettua järkevää suhdetta ruokaan. Tämä aika oli henkisesti todella raskas ja täynnä itsensä etsimistä. Useampi vuosi kului sumussa laput silmillä ja epätietoisuudessa oman itsensä kanssa.

2017 vuoden loppupuolella havahduin tilanteeseeni ja koin olevani valmis käsittelemään syömishäiriön jättämät aaveet lopullisesti. Halusin palauttaa vanhan aktiivisen elämäntyylini fiksulla ja ennen kaikkea joustavalla tavalla. Siksipä otin yhteyttä Beauty Center Oulussa työskentelevään personal trainer Hanna Karhu-Riikoseen. Teimme alustavasti 4 kuukauden suunnitelman ja lähdimme Hannan kanssa yhdessä toteuttamaan matkaani.

2018 on ollut minulle hyvin erilainen vuosi. Olen saanut elämänilon takaisin täysin uudella tavalla ja löytänyt intohimoni ja unelmani hyvinvoinnin parista. Innostunut myös oman henkisen puolen kehittämisestä.